← Na předchozí stranu

Success story: Prvá stavebná sporiteľňa a efektivní spolupráce v M365

20. února3 min čtení

Po přechodu na M365 bylo v PSS nevyhnutelné zvýšit digitální gramotnost zaměstnanců, aby mohli plně využívat potenciál dostupného řešení a pracovali moderně a efektivně.

Společnost se proto rozhodla pro spolupráci s Digiskills. 

„Potrebovali sme niekoho, kto je nielen veľký profesionál vo svojom odbore, ale má aj ľudský prístup. Predsa sa jedná o technickejšie veci a nie všetci sme rovnako technicky zdatní. Zmeny sa celkovo ťažšie komunikujú, našťastie od začiatku sme mali k dispozícii profesionálny tím ľudí. Keď sa spojí promptnosť, profesionalita, ochota a pozitívny, ľudský prístup, je to radosť pracovať.“ uvedla Barbora Čajková, brand manažerka online ve společnosti PSS. 

Klíčové prvky spolupráce 

  • Na základě specifických potřeb PSS vznikla Digitální akademie zaměřená na nástroje M365 a jejich praktické použití. 
  • Důraz jsme kladli na srozumitelnost a pochopitelnost pro všechny kategorie uživatelů. 
  • Zaměstnanci měli možnost prohlubovat své dovednosti prostřednictvím inspirativních webinářů a praktických workshopů. 

 

„Významným benefitom boli aj vopred pripravené mailingy a bannery, ktoré nám digitálnu akadémiu neustále pripomínali a motivovali prihlásiť sa na jednotlivé webináre a workshopy, keďže akadémia bola u nás v PSS dobrovoľná. Napriek tomu sa na niektorých webinároch zúčastnilo viac než 200 kolegov, čo považujeme za veľký úspech. Komunikáciu sme podporovali aj v pravidelnom newsleteri, na TV obrazovkách na chodbách a využili sme aj plochu uzamknutých obrazoviek PC monitorov. Všade tam sme kolegov informovali o aktuálnom dianí vo svete Digitálnej akadémie M365 a na ktoré webináre a workshopy sa môžu prihlásiť. “ doplnila Barbora Čajková. 

V PSS rovněž nechali vybrané zaměstnance absolvovat program pro digitální ambasadory.

„Ambasádori sa nám osvedčili, predsa ľudia sa obracajú skôr na niekoho bližšieho a v skupinke ambasádorov mali zastúpenie jednotlivé úseky a odbory tak, aby sme pokryli potreby celej našej banky. Rozhodne to bolo veľmi prínosné,“ řekla Andrea Katušáková. 

„Tešíme sa aj z pozitívnej väzby, ktorú sme od kolegov dostali, veď posúdte sami 😉“.  

Vyjadrenia kolegov: 

  • „Inšpiratívne a motivujúce.“ 
  • „Výborná prezentácia. Málo teórie, veľa praxe. Tak mi to najviac vyhovuje. Všetko OK. Ďakujem.“ 
  • „Bolo to perfektné, okrem digi skills by som sa rád naučil aj lektorove prezentačné zručnosti.“
  • „Ja som veľmi spokojná so školením a školiteľom. Po absolvovaní školenia som veľmi namotivovaná a otvorená prijímať nové informácie, tipy a triky ako nikdy predtým. Už teraz viem ktoré konkrétne skratky použijem pri práci a na mobile takisto. Ďakujem, bolo to skvelé školenie!“
  • „Veľmi dobre spracované.“ 

„Viacerí kolegovia majú záujem pokračovať s M365 Digitálou akadémiou a svoje vedomosti si ešte viac v jednotlivých oblastiach prehĺbiť. Zároveň spolupráca pokračuje školeniami obchodnej siete PSS. Tejto pretrvávajúcej spolupráci sa veľmi tešíme,“ doplnila Barbora Čajková.

Digitální akademie v číslech

  • V programu se dobrovolně angažovalo 288 zaměstnanců (cca ¾), kteří strávili celkem 862 hodin studiem, což je reprezentováno 39173 zhlédnutými videi. 
  • Skupinka ambasadorů byla sestavena z 23 zaměstnanců. 
  • Zaměstnanci PSS díky novým dovednostem zefektivnili svou práci a ušetřili čas. 

Pohled do budoucnosti 

PSS se podařilo nejen zvýšit úroveň digitálních dovedností svých zaměstnanců, ale také vytvořit základ pro budoucí inovace a efektivnější práci.

Tento projekt potvrdil význam neustálého vzdělávání a adaptace na digitální změny a ukázal, že investice do lidských zdrojů je klíčem k dlouhodobému úspěchu společnosti. 

„Rozsiahly prínos vidíme najmä v zjednodušení a urýchlení spolupráce, postupne čoraz viac kolegov využíva nástroje M365 ako SharePoint a OneDrive.“ potvrdila Andrea Katušáková. 

Správný přístup 

Prvá stavebná sporiteľňa dokázala, že se správným přístupem a podporou je možné se efektivně rozvíjet v digitálním prostředí a přinést pozitivní změny v celé organizaci.  

„Chceli by sme tiež veľmi pekne poďakovať lektorom. Myslíme si, že spôsob, akým prezentovali svet digitálnych technológií sa postaral o pozitívne prijatie Microosft produktov u nás v PSS.Spoluprácu so spoločnosťou Digiskills by sme odporúčali všetkými desiatimi,“ uzavřela Barbora Čajková. 

← Na předchozí stranu

Novinky v macOS Sonoma a iOS 17
Inovace

Novinky v macOS Sonoma a iOS 17

Co nás zaujalo v nejnovějších operačních systémech pro počítače Mac a iPhony? Podívejte se na…

Číst více
3. listopadu 4 min čtení
Digitální dovednosti, bez kterých je práce konzultanta těžká dřina
Produktivita

Digitální dovednosti, bez kterých je práce konzultanta těžká dřina

Každý z nás chce co nejvíce zjednodušit a urychlit svou práci. Michal Kubín, byznys konzultant z…

Číst více
29. března 12 min čtení
Aplikace, bez kterých se moderní asistentka neobejde
Produktivita

Aplikace, bez kterých se moderní asistentka neobejde

Náplň práce asistentek je každý den velice pestrá. Administrativa je sama o sobě časově náročná…

Číst více
12. června 8 min čtení