← Na předchozí stranu

Vizuální storytelling jako řešení (nejen) nudných prezentací

2. srpna2 min čtení

Zamysleli jste se někdy nad tím, kolik prezentací vytvoříte měsíčně? A co teprve ročně? Pokud se na prstech nedopočítáte, přinášíme vám 3 jednoduchá pravidla nejen pro výjimečnou prezentaci podle Dana Roama:

1. pravidlo: Říkejte pravdu

Říkat pravdu je jednoduchý, ale účinný způsob, jak si získat důvěru a udělat dobrý dojem. Ať už mluvíte o sobě nebo o své firmě, je důležité být k publiku zcela upřímný. Vždy vycházejte z pravdivých a ověřených informací, které mají pro posluchače nějaký smysl a význam.

2. pravidlo: Vyprávějte příběhem

Vyprávění příběhů je skvělým nástrojem, který nám pomáhá předat složité nápady či myšlenky cílovému publiku. Náš mozek příběhy miluje. Když vyprávíte poutavý příběh, lidé se snadno přikloní k tomu, co říkáte, protože jsou investováni do dějové linie vašeho příběhu. Příběhy, které v nás vyvolávají emoce si pamatujeme déle než strohá data, čísla či seznamy informací.


 
3. pravidlo: Sdělte to obrázkem

Pokud chcete efektivně a účinně předat svá sdělení, skvělou cestu představují obrázky, vizuály nebo krátké texty, které získají a udrží pozornost vašeho publika. Posluchači budou více zaujati, pokud se během vaší prezentace budou moci dívat na něco zajímavého, než kdyby museli poslouchat hodinový monolog o ničem.


 
Pokud se chcete naučit více, připravili jsme pro vás Akademii vizuálního storytellingu. V průběhu měsíce se naučíte nejen strukturovat informace a poutavě prezentovat své myšlenky, ale získáte také dávku inspirace pro grafické zpracování svých nápadů.
 
Druhý běh akademie odstartuje již 3. 10. 2022. Celý program probíhá na platformě Digiskills a kombinuje vzdělávání pomocí microlearning videí, kurzů a živých workshopů pod vedením naší lektorky Evy Jokes, která kromě Vizuálního storytellingu školí třeba i programy z řady Microsoft 365.
 
No a jestli už jste s PowerPointem, Canvou a podobnými nástroji kamarádi, tak kromě této akademie nabízíme celou řadu dalších digitálních akademií na témata jako datová analytika, automatizace a samozřejmě Microsoft 365.

Zaujměte své publikum pomocí vizuálního storytellingu!

← Na předchozí stranu

Continuity Camera: Proměňte svůj iPhone ve webkameru
Produktivita

Continuity Camera: Proměňte svůj iPhone ve webkameru

Kvalita záznamu běžné webkamery vám nestačí? Pojďte to vyřešit elegantně, a hlavně účinně. Máme pro…

Číst více
11. listopadu 3 min čtení
Jak pracuje Petr Pouchlý AKA Jezevec, kapitán svobodné firmy Court of Moravia
Rozhovor

Jak pracuje Petr Pouchlý AKA Jezevec, kapitán svobodné firmy Court of Moravia

Radikální otevřenost se propsala do rozhovoru s Petrem Pouchlým na každém jeho řádku. Buď si ho…

Číst více
4. září 20 min čtení
Digitální bezpečnost není jen o phishingu
Produktivita

Digitální bezpečnost není jen o phishingu

Znáte základní pravidla bezpečného pohybu v digitálním světě? Nejdřív jsme si pro vás připravili…

Číst více
14. března 2 min čtení